Máte sedavé zamestnanie? Toto životné poistenie reflektuje potreby ľudí v administratíve

Poistenie 17. máj 2022

Naše telo nie je prispôsobené na dlhodobé sedenie, ktorému sa nevyhnú pracovníci v administratíve. Nové životné poistenie od Generali je špeciálne vytvorené pre ľudí, ktorí pracujú v administratíve.

Pracovná doba si vyberá svoju daň

Hoci sedavé zamestnanie na prvý pohľad pôsobí menej náročne, po určitom čase sa začnú naplno prejavovať nevýhody tohto životného štýlu. Fyzická nečinnosť, ktorá zaberá väčšinu pracovného dňa, nespôsobuje fyzickú vyčerpanosť. Napriek tomu, chrbtica, platničky i svaly sú počas sedu stále aktívne a pôsobením tlaku gravitácie dostávajú zabrať. Pri nedostatku kompenzačných aktivít sa po istom čase objavujú bolesti spôsobené preťažením a svalovou nerovnováhou. Nehovoriac o rizikách nárastu hmotnosti bez pravidelnej pohybovej aktivity. 

Dlhé hodiny za počítačom si vyberajú svoju daň nielen v podobe bolesti rôznych častí chrbtice. Asi 15 % populácie postihuje v dôsledku útlaku nervu v zápästí tzv. syndróm karpálneho tunela, ktorý dokáže znížiť kvalitu každodenného života. 

sedavé zamestnanie životné poistenie

Životné poistenie pokryje ochorenia zo sedavých zamestnaní

I keď štatistiky výskytu ochorení hovoria o výskyte u značnej časti populácie, doteraz žiadna poisťovňa nereflektovala požiadavky na ochranu zdravia a príjmu administratívnych pracovníkov.

Poisťovňa Generali už má vo svojej ponuke životné poistenie pre manažérov a právnikov, zdravotníkov, IT špecialistov a profesionálnych vodičov, no nedávno pribudlo aj poistenie pre ľudí s administratívnou prácou.

„Ľudia pracujúci v administratíve sú vplyvom sedavého zamestnania a práce s počítačom náchylnejší na výskyt určitých ochorení a zranení a zároveň pre nich na trhu doteraz chýbala adekvátna alternatíva životného poistenia, ktorá by presne zodpovedala ich potrebám,“ vysvetľuje v tlačovej správe Peter Koštival z poisťovne Generali a dodáva, že životné poistenie pomôže v situácii, „ak vám bude diagnostikovaná cukrovka II. typu s inzulínovou liečbou, podstúpite implantáciu kardiostimulátora alebo defibrilátora, operáciu karpálneho tunela či operáciu prietrže medzistavcovej platničky.“ 

Zaujímavým benefitom je možnosť využiť príspevok vo výške do 500 eur na lekárom indikovanú kúpeľnú liečbu niektorého z ochorení, ktoré životné poistenie kryje. 

Pracujete v administratíve a chcete si životné poistenie uzatvoriť, alebo zistiť ďalšie detaily? Naši finanční experti vám radi poradia a pripravia modelovú ponuku, ktorá najlepšie zodpovedá vašich potrebám. 

 

Máte otázku k článku?

Napíšte nám nezáväznú otázku a my vám radi odpovieme do 24 hodín.

Podobné články

Spolu otvoríme cestu k novým možnostiam

Porovnanie hypoték

Chcem vlastné bývanie
Zobraziť

Sporenie a investovanie

Chcem poriadne zarobiť
Zobraziť

Poistenie

Chcem výhodné poistenie
Zobraziť

Máte otázky? Ozvite sa nám